A projekt leírása

Európai Uniós forrással fejleszti épületinfrastruktúráját, eszközparkját és informatikai felszereltségét a Nyugat-magyarországi Egyetem


 

4.878.691.335 forintos projekt keretében, 4.608.340.068 forintos Európai Uniós támogatással, négy városban, összesen 8000 négyzetméteren újul meg a Nyugat-magyarországi Egyetem.

 

A 8000 négyzetmétert érintő területből 6400 négyzetméteren új létesítmények épülnek, 1600 négyzetméteren rekonstrukciót fognak végrehajtani.

 

A fejlesztés a technológia- és tudástranszfer intézményesített menedzselésével és a kutatási eredmények innovációs célú hasznosításával hozzájárul a régió gazdasági versenyképességének növeléséhez. Az intézmény célja, hogy nemzetközi kutatóegyetemmé váljon, növelje tudományos műhelyeinek (ERFARET, KKK, Faipari Innovációs Központ, a TIOP kapcsán létrejövő központi kutató bázis és a karok saját kutatólaborjai) hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerét és erős pozícióra tegyen szert. Ehhez teremti meg az infrastrukturális hátteret a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében elnyert pályázat. A kétéves program célja ugyanakkor az intézmény környezettudatos szemléletének, jellegének erősítése is.

 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló projekt keretében Sopronban 6400 négyzetméteren a legkorszerűbb eszközökkel ellátott kutatólaboratórium és a tudomány népszerűsítését felvállaló tudományos bemutatóközpont épül, Szombathelyen a Természettudományi és Műszaki Karhoz tartozó laboratóriumok újulnak meg, Mosonmagyaróváron a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar oktatási épületeit és laboratóriumait korszerűsítik és látják el modern eszközparkkal, a Győrben az Apáczai Karon kerül sor ún. multimédiás hallgatói tudástranszfer tér létrehozására és a főépület teljes tetőterének beépítésére. A támogatásból 1,7 milliárd forintot fordítanak kutatási eszközök beszerzésére, és fejleszteni fogják a kommunikációs hálózatot is.