Hírek

Megjelentek az Új Nemzeti Kiválóság Program 2017/2018-as tanévi pályázati kiírásai

Határidő: 2017. JÚNIUS 6.

A Program célja a tudományos utánpótlás megerősítése, a tudományos életpálya vonzóvá tétele, a kiváló oktatók, kutatók pályán- és itthon tartása, illetve az egyetemek tudományos teljesítményének ösztönzése.

A program keretében a kiváló, kutatási tevékenységet végző felsőoktatási hallgatók (alapképzés, mester /osztatlan/ képzés, doktori képzés), doktorjelöltek, fiatal oktatók, kutatók 5 havi, illetve 10 havi ösztöndíjban részesülnek, a fogadó felsőoktatási intézmények pedig a saját nyertes pályázóik ösztöndíj összegének 40%-a mértékében kutatási-működési támogatást kapnak. A hallgatók, doktorjelöltek és fiatal oktató-kutatók - támogatott célcsoporttól függően - 75.000 - 350.000 forint/hó nettó támogatásban részesülnek.

 

Az ÚJ Nemzeti Kiválóság Program 2017/2018. tanévi pénzügyi kerete hozzávetőleg 4 Mrd Ft, amelyből közel 2000 ösztöndíjas támogatása várható.

Az ösztöndíjakat az oktatásért felelős miniszter adományozza.

 

A pályázatok benyújtásának határideje (postára adás dátuma): 2017. június 6.

 

Felhívjuk a tisztelt pályázók figyelmét, hogy az ÚNKP-pályázatok ügyintézését a felsőoktatási intézmények végzik, így kérdéseikkel ne a pályázat kiíróját, az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hanem közvetlenül az egyetem, a Pályázati Iroda munkatársát keressék május 15-étől a következő elérhetőségeken:

 

Brazsil Márti

Pályázati Iroda

E-mail: brazsil.marti@uni-sopron.hu

Telefon: (99) 518-274

Linkek:

Kapcsolódó hírek: