Hírek

XIV. Apáczai-napok Tudományos Konferencia és multimédiás hallgatói tudástér átadása
Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar

Határidő: NAGY MÓNIKA

XIV. Apáczai-napok Tudományos Konferencia és tudástér átadása
Időpont, helyszín: 2010. október 14-15., Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Liszt F. u. 42.

Rendezvényünkre tisztelettel meghívjuk!

A XIV. Apáczai-napok Tudományos Konferencia mottójául az intézmény névadójának, Apáczai Csere Jánosnak idézetét választották a szervezők: "Qui cupit, capit omnia." - Aki törekszik, mindent elér. A plenáris ülésen 2010. október 14-én Prof. Dr. Faragó Sándor rektor úr és Dr. Dux László, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára mond köszöntőt, majd a plenáris előadásokat követően Bráda Tibor üvegművész kiállításának megnyitásra, majd a tudástér avatásra kerül sor. A konferencia másnapján 13 szekcióban hangzanak el előadások EURÓPAISÁG, MAGYARSÁG KÖZÉP-EURÓPÁBAN téma köré csoportosítva. Az előadásokról és a konferenciáról bővebben itt: http://www.ak.nyme.hu/index.php?id=11495

TUDÁSTÉR TÁMOP FINANSZÍROZÁSBÓL:

Épület infrastruktúra, eszközpark, és informatikai felszereltség fejlesztése a célja, annak az - önerővel együtt - közel 5 Mrd Ft-os projektnek, melyet a Nyugat-magyarországi Egyetem a Társadalmi Infrastruktúrafejlesztési Operatív Program támogatásával valósít meg a "Zöld Egyetem" program keretében. Ezen belül Győrött, az Apáczai Csere János Karon mintegy 350 millió Ft-os beruházással, a Liszt Ferenc utca 42. szám alatti, főépület tetőterének a beépítésével multimédiás hallgatói tudástranszfer tér került kialakításra. A több mint 800 négyzetméteres hasznos alapterület bővülés egyidejűleg mintegy 150-200 fő befogadására alkalmas, technikailag jól felszerelt hallgatói tér és kutatóhelyek kerültek kialakításra, valamint a Kar könyvtára került elhelyezésre.

A beruházáshoz kapcsolódik az épületrész valamennyi szintjének akadálymentesítése, ezen belül külső lift elhelyezése és egyes mellékhelyiségek mozgáskorlátozottak számára is használhatóvá történő átépítése. Felújításra került az épület lépcsőháza, új festést kapott a homlokzat, illetve folyamatban van a Liszt Ferenc utcai épületegyüttes tűzvédelmi rendszerének kiépítése, korszerűsítése is. A fenti beruházáshoz kapcsolódó munkálatok 2010. május végén kezdődtek, és - részben a nyári csapadékos időjárásnak is köszönhetően, némi csúszással – október közepére fejeződtek be. Nem ezen beruházás részeként, de ezzel egyidejűleg a Kar egy művészeti alkotással is gazdagodott, ugyanis a lépcsőház második emeleti fordulójában elhelyezésre került Bráda Tibor festőművész nagyméretű ólomüveg művészeti alkotása, "Üvegkép a tanításról" címmel. Az üvegalkotás elkészítése és beépítése – részben – az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával valósult meg.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: