TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0012

A projekt címe: Zöld Energia Felsőoktatási Együttműködés (ZENFE)

 

Projekt azonosító száma: TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0012

 

Főpályázó: Debreceni Egyetem

 

Konzorciumi partnerek:

Kedvezményezett 1: Károly Róbert Főiskola

Kedvezményezett 2: Nyugat-magyarországi Egyetem

Kedvezményezett 3: Pécsi Tudományegyetem

Kedvezményezett 4: Szegedi Tudományegyetem

 

Támogatás összege NYME (100 % támogatás intenzitás): 288 470 928 Ft

 

Projektmenedzsment NYME részéről:

Szakmai vezető: Prof. Dr. Horváth Béla |  horvathb@emk.nyme.hu

Projektmenedzser: Dr. Walter Katalin | k.walter@nyme.hu

Pénzügyi munkatárs: Illyés Istvánné| illyes.istvanne@nyme.hu

Projektasszisztens: Szabó Zília | szabo.zilia@emk.nyme.hu

 

Elérhetőség:

telefon: (36 99) 518 269

cím: 9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4. „A” épület

 

Irányító hatóság:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

1077, Budapest, Wesselényi u. 20-22.

 

Közreműködő szervezet:

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület

 

A projekt megvalósításának kezdete: 2013.04.01.

 

A projekt megvalósításának vége: 2015.03.31.

  

A projekt összefoglalója:

 

 A Zöld Energia Felsőoktatási Együttműködés (ZENFE) projekt célja, versenyképes, modern felsőoktatási együttműködés létrehozása az öt konvergencia régióban, annak érdekében, hogy a résztvevők kutatási-, oktatási, szolgáltatási tevékenységük összehangolásával bővítsék a zöldenergia-ipar tudásbázisát, és az ágazati igényeknek megfelelő tudással rendelkező hallgatókat bocsássanak ki.

A projekt során a Debreceni Egyetem, a Károly Róbert Főiskola, a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem közösen egy olyan ZEVI Virtuális Intézetet hoz létre és működtet, amelyben a zöld gazdasághoz - kiemelten a zöld energetikához kapcsolódóan – közös tudástárt alakít ki, a partner intézmények kutatási eredményeiből és oktatási anyagaiból. Az ágazati együttműködéssel a változó körülményekhez igazodva a természeti erőforrások műszaki-gazdasági hasznosítása optimalizálható. A ZEVI Virtuális Intézet kereteiben fognak működni a partnerek meglévő és kialakítandó kutatócsoportjai.

 

Közvetlen célok:

-          Szervezetfejlesztési, szervezeti hatékonyság növelési tevékenységeikkel közös kutatási projektek megvalósítása, ágazati kutatás-fejlesztési koncepció kialakítása, munkaerő-piaci igények közös monitorozása, munkaerő-piaci elvárásoknak megfelelő kompetencia fejlesztési modell kialakítása.

-          Képzésfejlesztési és mentor szolgáltatási tevékenységeikkel közös tartalomfejlesztések megvalósítása, közös képzési modulok kialakítása, közös szakirányú továbbképzési szakok indítása, interperszonális kompetenciák fejlesztése.

-          Nemzetközi kapcsolatok és hálózatfejlesztési tevékenységek által a külföldi kapcsolatok bővítése, a nemzetközi megjelenés összehangolása, valamint a nemzetközi partnerekkel való együttműködés fejlesztése.

-          Karrierszolgáltatási fejlesztési tevékenységeik által közösen összehangolt karrierszolgáltatást megvalósítása

-          A kistérségek szakembereinek zöldenergiák alkalmazásához kapcsolható ismereteinek fejlesztése, intézményi-kistérségi együttműködésük által.

-          Természetvédelmi, környezetvédelmi, örökségvédelmi és régészeti adatbázisokkal a képzések összekapcsolása, és a mérnöki menedzsment tapasztalatok beépítése a képzésekbe.

-          Együttműködés a résztvevő intézmények vonzáskörzetében található, zöld energetikában érintett vállalkozásokkal és kistérségi társulásokkal, továbbá az egyes intézmények által elérhető nemzetközi szakmai kapcsolatokkal, az érintett karok, tanszékek kooperációja révén.