Projektek

TIOP-1.3.4-15/1-2015-0001

A projekt címe: A Nyugat-magyarországi Egyetem oktatási-, kutatási- infrastruktúrájának bővítése, illetve megújítása, gyakorlati képzési helyek kialakítása

Projekt azonosító száma: TIOP-1.3.4-15/1-2015-0001

Kedvezményezett: 

Nyugat-magyarországi Egyetem (9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.)

Támogatás összege: 357 193 210,- Ft

Projektmenedzsment

Projektmenedzser: Mayer Gábor

Pénzügyi vezető: Bokor Imre

Elérhetőség:

telefon: +36 (30) 1945661

email: mayer.gabor@nyme.hu 

Közreműködő Szervezet:

Emberi Erőforrások Minisztériuma TÁMOP-TIOP Közreműködő Szervezeti Feladatokat Ellátó Köznevelési, Kulturális és Felsőoktatási Főosztály

1385 Budapest, Pf. 818.

A projekt megvalósításának kezdete: 2007.02.02.

A projekt megvalósításának vége: 2015.12.31.

A projekt összefoglalója:

A projekt átfogó célja az intézmény gyakorlati képzéssel, oktatással, kutatással kapcsolatos infrastruktúrájának és eszközállományának hosszútávon fenntartható fejlesztése annak érdekében, hogy a tudásalapú társadalom és a fejlett gazdaság követelményeinek megfelelő versenyképes szolgáltatásokat tudjon nyújtani.

A projekt célja emellett a Nyugat-magyarországi Egyetem képzési és kutatási portfóliójának a térség gazdasági és piaci szerkezetéhez való igazítása, a helyi és regionális gazdasággal való együttműködésének erősítése a tudástranszfer, tudásmenedzsment szerepének megerősítésével a város és a térség gazdaságának élénkítése érdekében.

A projekt célkitűzése továbbá az is, hogy a város és a régió gazdaságfejlesztési törekvéseihez hozzájáruljon.

A projekt megvalósításával az intézmény szeretné elérni, hogy magas színvonalú oktatási, gyakorlati képzési kutatási környezet alakuljon ki, mely motiváló, kreativitásra ösztönző és egészséges feltételeket biztosít hallgatói, dolgozói és a partnerei számára, tükrözve az Intézményfejlesztési Tervben rögzített prioritásokat, küldetést.

Célunk olyan fejlesztési „beavatkozások” megvalósítása, melynek segítségével az oktatás hatékonysága növekszik, a működési költségek csökkennek, ill. új partneri együttműködések jönnek létre a vállalati szektor képviselőivel.

A fejlesztés elsődleges haszonélvezői a hallgatók, hiszen a bővített, korszerűsített eszközpark használata során megismerkednek a vállalkozásoknál alkalmazott technológiákkal. A modernizált oktatási környezet hozzájárul a hallgatók elégedettségéhez ezen keresztül az intézmény jó hírének terjesztéséhez.

A beruházások mérhetően pozitív hatással vannak az oktatóinkra és kutatóinkra. Tevékenységük, felkészültségük alapvetően meghatározza az egyetemről kikerülő diplomások munkahelyi elhelyezkedési esélyeit és e célcsoport tudja megvalósítani azokat a szakmai fejlesztési elképzeléseket, amelyek az intézményt hozzásegítik a nemzetközi kutatási hálózatba történő intenzívebb bekapcsolódásra, a termelő szférával való aktív kapcsolatépítésbe.